RISO partner van de COP21

Wat is de Cop21?

De COP21 is de 21e Conferentie van de Partijen bij het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering, ook wel bekend als de klimaatconferentie van Parijs 2015. Op deze klimaattop voor de internationale gemeenschap komen de 196 landen bijeen die het Klimaatverdrag van de VN sinds 1994 hebben ondertekend. Het doel is om een wereldwijd akkoord te bereiken dat alle landen ertoe verbindt een reeks maatregelen te nemen en om mondiale afspraken te maken over de aanpak van klimaatverandering.

De 21-ste editie van het evenement vind plaats in Parijs van 30 November tot 11 December 2015.

RISO, officiële partner van de COP21

Gezien onze inzet voor duurzame ontwikkeling zijn wij door de organisatoren van de COP21 geselecteerd om het reprocentrum van de conferentie uit te rusten met onze apparatuur.

RISO zal 8 ComColor X-Jet printers plaatsen in het reprocentrum van de conferentie. Tijdens de 12 daagse conferentie wordt er verwacht dat er meer dan 3 miljoen afdrukken geproduceerd zullen worden. Een technisch team van RISO zal ook gedurende de conferentie aanwezig zijn als support unit. Dit houd in dat alle belangrijke ondertekende verdragen en overeenkomsten, evenals de documenten van de diverse commissies, afgedrukt zullen worden op de milieubewuste machines van RISO.

RISO bevindt zich in het zenuwcentrum van het evenement en zo dragen wij ook een steentje bij aan de belangrijke, en door de Verenigde Naties georganiseerde top, over belangrijke milieuvraagstukken.

RISO technologie: een ecologisch verantwoorde keuze

Bij RISO is duurzame ontwikkeling een belangrijk aandachtspunt. Het is een filosofie, een echte maatschappelijke betrokkenheid die sinds 1992 onze drijfveer is. Al in 1996 hebben wij een afdeling ‘Environmental Protection’ opgezet. Ons milieuhandvest werd twee jaar later geïntroduceerd. Omdat wij ons bewust zijn van onze grote verantwoordelijkheid voor het milieu, willen wij de invloed van onze activiteiten en producten op de planeet verminderen.

Onze betrokkenheid met de planeet houdt niet op bij de technische kenmerken van onze apparatuur. Wij besteden veel aandacht aan de keuze van de materialen die wij gebruiken voor onze printsystemen. Vanaf de productie tot aan het gebruik onderzoeken wij de gehele levenscyclus van elk product om een optimale verhouding tussen prestatie en milieuvriendelijkheid te bereiken.

De betrouwbaarheid van de ComColor X-Jet-apparaten is te danken aan onze FORCEJET-technologie. Dit is gebaseerd op een fullcolour inkjet-printsysteem dat koud-afdrukken mogelijk maakt. Hierdoor is RISO de markt referentie als het gaat om verantwoord afdrukken. Deze technologie is het resultaat van RISO's expertise omtrent het razendsnel afdrukken van grote hoeveelheden maar dan wel op een milieuvriendelijke manier.