Keurmerken & Eco-labels

ISO 9001 ET 14001

Het hoofdkantoor, de afdeling R&D, de afdeling intellectueel eigendom, de fabrieken in Japan en China van RISO KAGAKU werken allemaal volgens de normen ISO 9001 en 14001.

De norm ISO 9001 heeft betrekking op kwaliteitsmanagement binnen het bedrijf. ISO 14001 berust op het principe van voortdurende verbetering van de milieuprestaties door beheersing van de milieu-impact van de bedrijfsvoering. De norm heeft dus betrekking op het milieuzorgsysteem.

ISO 11798

Omdat RISO weet hoe belangrijk de duurzaamheid van documenten voor klanten is, zorgt RISO ervoor dat zijn afdrukoplossingen voldoen aan de ISO 11798-norm. Ook de zwarte HC-, ComColor-, ComColor X-Jet-, ComColor FW- en ComColor GD-inkt voldoen aan deze norm.

De norm ISO 11798 stelt eisen aan de duurzaamheid van de leesbaarheid, het afdrukken en het kopiëren van archiefdocumenten van lokale overheden.

Water-, slijtage- en hittebestendigheid zijn belangrijke criteria voor het verkrijgen van de ISO 11798-certificering. Dankzij de ISO 11798-gecertificeerde inkt van RISO kunt u afdrukken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over aantasting.

ENERGY STAR-ECOLABEL

Sinds 1991 stimuleert het ENERGY STAR-programma van de Europese Commissie het besparen op energie. Het label wordt bevestigd op kantoorapparatuur en wordt wereldwijd veelvuldig gebruikt.

Het ENERGY STAR-keurmerk wordt aan producten gegeven waarmee energie kan worden bespaard en/of die minder energie verbruiken. Zo kunnen gebruikers de meest energiezuinige apparaten herkennen.

De EZ-, RZ-, MZ-, ME- & ComColor-series die door RISO FRANCE op de markt worden gebracht, hebben allemaal het ENERGY STAR-label.

De ENERGY STAR-database, die alle producten bevat die dit ecolabel hebben, is te raadplegen via hun website.