Keurmerken & Eco-labels

Blue Angel

Het Duitse label Blue Angel, opgericht in 1977, is de oudste zekerheidstelling voor producten die zich milieuvriendelijk noemen. Doordat de controles uitgevoerd worden door een onafhankelijke organisatie, wordt het eco-label beschouwd als een van de meest betrouwbare en meest veeleisende.

De ComColor FW series is gecertificeerd door Blue Angel.

EPEAT

EPEAT staat voor Electronic Product Environmental Assessment Tool, en is het wereldwijde beoordelingssysteem voor zogenaamd ‘groene’ elektronica. Het rangschikt producten op 51 specifieke criteria, om ‘groene’ grafische apparatuur evenals andere milieubewuste elektronische apparaten te identificeren.

In de Verenigde Staten heeft de ComColor FW en GD series de EPEAT Silver classificatie mogen ontvangen.

Eco Mark

Verantwoordelijke productkeuzes bevordert milieuvriendelijkheid in het algemeen Met deze gedachten beheert de Japan Environment Association (JEA) het Eco Mark-programma dat zich richt op het certificeren en verspreiden van milieuvriendelijke producten.

De ORPHIS GD en FW series (genaamd de ComColor GD en FW series buiten Japan) zijn allebei door Eco Mark gecertificeerd.

Ontinktbaarheid

Inktdeeltjes zijn onstabiel als ze hydrofoob (watervrezend ) zijn. Merendeel van de inkjettechnologie is helaas zo. Echter is RISO hierin een uitzondering omdat de ComColor-inkt op oliebasis is.

Een test die in Frankrijk werd uitgevoerd door een onafhankelijk Paper Research & Technical Center, resulteerde in positieve ontinkingsresultaten tijdens het testen van de RISO ComColor GD9630 en ComColor FW5230 printers.

ISO 9001 ET 14001

Het hoofdkantoor, de afdeling R&D, de afdeling intellectueel eigendom, de fabrieken in Japan en China van RISO KAGAKU werken allemaal volgens de normen ISO 9001 en 14001.

De norm ISO 9001 heeft betrekking op kwaliteitsmanagement binnen het bedrijf. ISO 14001 berust op het principe van voortdurende verbetering van de milieuprestaties door beheersing van de milieu-impact van de bedrijfsvoering. De norm heeft dus betrekking op het milieuzorgsysteem.

ISO 11798

Omdat RISO weet hoe belangrijk de duurzaamheid van documenten voor klanten is, zorgt RISO ervoor dat zijn afdrukoplossingen voldoen aan de ISO 11798-norm. Ook de zwarte ComColor FW- en ComColor GD-inkt voldoen aan deze norm.

De norm ISO 11798 stelt eisen aan de duurzaamheid van de leesbaarheid, het afdrukken en het kopiëren van archiefdocumenten van lokale overheden.

Water-, slijtage- en hittebestendigheid zijn belangrijke criteria voor het verkrijgen van de ISO 11798-certificering. Dankzij de ISO 11798-gecertificeerde inkt van RISO kunt u afdrukken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over aantasting.