Ons duurzame assortiment

HET DUURZAAMHEIDSCONCEPT VAN RISO

Duurzaam ondernemen is iets wat telt voor RISO. Bij het ontwerpen van onze apparatuur zorgen we ervoor dat de levenscyclus van onze producten in zijn geheel bestudeerd wordt zodat het milieu optimaal beschermd wordt. Daarom is de keuze van onze grondstoffen een van onze essentiële keuzes.

De technologie die gebruikt wordt in onze apparatuur is het resultaat van dit milieubewustzijn. Onze koude printtechniek zorgt voor minder uitstoot van broeikasgassen dan de tonertechnologieën van “warme” kopieerapparaten.

Dankzij de combinatie van energiezuinigheid en een extreem hoge afdruksnelheid zorgt de ComColor-serie zowel voor minder CO2 -uitstoot als voor een lager energieverbruik. Overigens zijn RISO-producten en hun verpakking merendeels herbruikbaar.

EEN DUURZAAM PRODUCTIEPROCES

Het onderzoek van RISO beperkt zich niet tot het ontwerpen van afdrukoplossingen. RISO streeft er ook naar dat er voor het productieproces van haar apparatuur zo min mogelijk grondstoffen nodig zijn.

Daarom hebben alle R&D- en productielocaties van RISO het milieucertificaat ISO 14001 gekregen (minimaal water- en energieverbruik, maximale reductie van afval).

ECO-FUNCTIONALITEIT

Als onze ComColor afdruksystemen (GD, FW, X-Jet) beschikken over de functionaliteiten die het papierverbruik verminderen (tweezijdig afdrukken, controlefunctie voor afdrukken of kopiëren, etc.).

Ook bieden onze oplossingen de mogelijkheid om het inktverbruik te controleren en te verminderen dankzij de 'klad'-functie, toegangscontrole voor kleurenprinten en het vaststellen van printquota's.