Producten

Wat is een Risograaf?

De Risograaf is gebaseerd op een eenvoudig maar buitengewoon betrouwbaar printproces. Terwijl de gebruikskosten van traditionele kopieerapparaten en printers hoog zijn, daalt de prijs per afdruk met de Risograaf aanzienlijk naarmate u meer print.  

Via de afdruktrommel, kan een Risograaf tot 190 pagina's per minuut, zelfs op A3-formaat, printen. Hiermee bereikt hij veel betere prestaties dan de meeste traditionele printtechnieken.

Aangezien het prepareren van de master tijd (ongeveer 20 seconden) en geld kost, is de Risograaf in het bijzonder geschikt voor het afdrukken van een document waarvan meer dan 15 identieke exemplaren nodig zijn. Veel van onze klanten gebruiken de Risograaf daarentegen ook voor kleinere printvolumes vanwege de hoge snelheid en de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

De Risograaf scant eerst het af te drukken document en reproduceert dit document door middel van perforaties op een speciaal afdrukmateriaal, een "mastervel". Deze "master" wordt automatisch rond een trommel met inkt gewikkeld, die vervolgens op hoge snelheid draait terwijl het papier met hoge snelheden eronderdoor schuift.

Wilt u meer weten over de verschillende modellen? Bekijk dan de SF5030 en de SF5050 waarmee op A4-formaat geprint kan worden en/of de SF5350, SF9350 en de SF9390 voor A3-formaat. In de MF9350, ook voor A3-formaat, kunnen twee kleurendrums in plaats van een.

Wat is een RISO inkjet printer?

De RISO inkjet printers zijn gebaseerd op de FORCEJET™-technologie waarmee zeer hoge snelheden en lage kosten per afdruk, in kleur en/of zwart-wit, kunnen worden behaald. De diverse configuraties maken zowel printen, kopiëren als scannen met hetzelfde apparaat mogelijk. 

Daarnaast zijn deze printers gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te bedienen. Ze verbruiken weinig energie waardoor kostenbesparing mogelijk is. Doordat ze gebruik maken van een koud printproces stoten ze geen ozon uit en veel minder CO2 dan traditionele printers en kopieermachines, wat bevorderlijk is voor een schone werkomgeving. 

Ontdek nu meteen het verschil tussen onze ComColor FW en onze ComColor GD printoplossing.

Van welke technologie maakt RISO apparatuur gebruik?

RISO printers zijn gebaseerd op de inkjet technologie, genaamd FORCEJET™. De lineaire printkoppen zorgen ervoor dat de benodigde inkt in één doorgang op het papier terecht komt.

De Piezo-technologie maakt het reguleren van de hoeveelheid inkt op het papier mogelijk om zo optimale efficiëntie en betrouwbaarheid te bereiken met nauwkeurige kleurweergave en vermindering van kosten en afval tot resultaat. 

Onze Risograaf is gebaseerd op een productiesysteem van ´masters´. De master is een zeer dun op acetaat gebaseerd vel en is niets anders dan een reproductie van het originele document.

Hoewel de technologie van de RISO inkjet printer en de Risograaf verschilt, zijn ze allebei gebaseerd op een koud printproces en zeer milieuverantwoord.  

Wat houdt de THE BRIDGE oplossing in?

THE BRIDGE is het resultaat van een technologische samenwerking tussen RISO en BÖWE SYSTEC. Het is een documentoplossing die printen en de afwerking ervan op een innovatieve manier combineert.  

Zo kan drukwerk bijvoorbeeld direct op een nette en snelle manier worden gevouwen, er kunnen realtime enveloppen mee worden geprint en opgehaald en bij elk document kan desgewenst een reclamefolder worden toegevoegd. Je realiseert je werk eenvoudig dankzij een unieke hardware en kunt op die manier aan productiviteit winnen.

Bezoek onze speciale rubriek over THE BRIDGE documentoplossing voor meer informatie over de verschillende functionaliteiten.