HOE GROEN IS UW KERK?

< RISO NL IS ECO-SCHOOL PARTNER
29/07/2019
Categorie: Duurzaam ondernemen

Vandaag de dag weten we niet beter dan dat we goed met onze wereld om moeten gaan en waarom dan niet beginnen bij een plek waar vele mensen samen komen?

Stichting Kerk in Actie en Tear hebben de handen ineengeslagen en hebben de GroeneKerkenActie opgezet. Dit initiatief wil kerken en geloofsgemeenschappen bewust laten worden van de slechte gevolgen van onze huidige levensstijl zoals: klimaatproblematiek, uitputting van grondstoffen, aantasting van de waardigheid van mens en dier en afnemende biodiversiteit.

Duurzaamheid en religie zijn onlosmakelijk verbonden, aldus Hanna van de Horst van Tear. Volgens haar kunnen gelovigen een positieve rol spelen in de transitie naar een meer en bewust en duurzaam leven. De actie biedt een toolkit aan met handige tips en cursusmateriaal om gemeenschappen een handje te helpen. Gemeenschappen die de daad bij het woord voegen, krijgen het predicaat ‘duurzame Kerk’.

Een van de makkelijkste veranderingen gericht op duurzaam leven is het energieverbruik en daar kan RISO u bij helpen. Op het gebied van energiebesparing maken onze Inkjet printers en Duplicators het verschil! In vergelijking met de op toner-gebaseerde systemen verbruiken de systemen van RISO 80% minder energie.

Daarbij is er ook 80% minder CO2 uitstoot en wordt er geen ozon geproduceerd. En dat allemaal door slecht één kleine aanpassing.

RISO ondersteund nu al meer dan 100 kerken in Nederland met hun weg naar het predicaat duurzame kerk.

Wilt u meer weten over onze duurzame Inkjet printsystemen? Neem dan contact met ons op via dit formulier of kijk op de religie pagina van onze website!