Officiële lancering van de ComColor GD series

< Grafische Vakbeurs 2017
13/03/2017
Categorie: Producten en diensten

De ComColor GD Series: RISO’s antwoordt op de vraag voor een snelle en betaalbare Cut Sheet Inkjet printer.

RISO laat u graag kennis maken met de nieuwe ComColor GD Series. Bij deze nieuwe reeks productieprinters zijn er twee modellen ontwikkeld, namelijk de ComColor GD7330 en de ComColor GD9630. Het grote verschil tussen de twee machines zit in de snelheid. De GD7330 kan tot 130 pagina’s per minuut afdrukken en de GD9630 tot wel 160 pagina’s per minuut! Dit maakt deze printer ook officieel de snelste ter wereld in zijn klasse.  Uiteraard biedt RISO bij deze nieuwe-reeks productieprinters verschillende afwerkings-modules zoals inbind en couverteer oplossingen. 

Met de ComColor GD series is er een vijfde kleur toegevoegd aan het bekende CMYK kleurenspectrum. Dit zorgt voor een betere weergave van pastel kleuren, huidtinten en een uitzonderlijke kwaliteit grijstinten tijdens het afdrukken. Nieuw geformuleerde zwarte inkt en de twee printbanen van de printkoppen voor zwart van elk 300 dpi staan garant voor rijk zwart bij printen op 600 dpi. De nieuwe hoge intensiteit van de magenta inkt biedt ook een uitgebreid gamma met levendige kleuren. ComColor inkjetprinters maken gebruik van RISO’s gepatenteerde FORCEJET ™ technologie. Dit koude afdruk-systeem heeft een korte, rechte papierbaan waardoor zeer hoge printsnelheden in kleur en zwart gerealiseerd kunnen worden. Van elke druppel inkt die wordt aangebracht op het papier, wordt het volume gecontroleerd om een consistente kwaliteit te garanderen, zelfs bij een zeer hoge printsnelheid. Alle afdrukken zijn ook meteen droog wat ideaal is voor verdere nabewerking. 

De nieuwe ComColor GD series is uitgerust met een  ingebouwde GDI controller en ondersteunt ook nog twee extra optionele controllers. De PS-Kit is een geïntegreerde Adobe PostScript Rip die Windows, Mac en Linux ondersteunt. Ook ondersteunt de ComColor GD de mogelijkheid om vanaf mobiele apparaten te printen. PDF-printen vanaf een USB flash drive is nu ook mogelijk. De optionele productieniveau DFE, de ComColor Express 2000C, is uitgerust met een Fiery rip ontwikkeld door EFI. Deze krachtige beeldprocessor voldoet aan de hoge eisen die nodig zijn bij het printen van variabele-data. Dit is van groot belang voor Direct Mail of Transactie opdrachten. Hierdoor kunnen grote volumes met complexe document data snel verwerkt worden.  

Bent u benieuwd naar deze krachtpatser? Neem hier contact met ons op.