Riso biënnale 2018

< De RISO T2: een wereldprimeur!
09/11/2018
Categorie: Evenementen

Magical RISO 2018 – Monumental RISO **De conferentiedagen van magical riso zijn volgeboekt. allen welkom op zondag de 18de op de magical art book fair! **

Samen met de Jan Van Eyck Academie kijken wij ernaar uit om 145 kunstenaars, ontwerpers, drukkers en uitgevers van 16-18 november in Maastricht te verwelkomen!

De wereldtop van Risoprinters, -uitgevers en -kunstenaars zal van 16 tot en met 18 november aanwezig zijn in de Van Eyck voor de derde editie van de Riso Biënnale Magical Riso. Een driedaags event dat bestaat uit twee conferentiedagen en een (afsluitende) dag met een Art Book Fair, presentaties, demonstraties en een tentoonstelling.

Risografie (duplicator kunst) is bij grafisch ontwerpers, fotografen evenals kunstenaars zeer geliefd om de kwaliteit en de levendigheid van het drukwerk, de intense kleuren , onverwachte uitkomsten en vooral ook de mogelijkheden die de machine biedt voor self-publishing, het in eigen beheer maken van publicaties/kunstenaarsboeken. 

Tijdens het evenement zullen de befaamde RISO A2 duplicator, de RISO 2-kleurendrum duplicator: MF 9350 en de SF 5350 1-kleurendrum duplicator en de RISO ComColor GD7330 (inkjet productie machine), de hele dag printen om limited edition kunstwerken van Marjolein Schalk (Wobby Club) te produceren. Dit is uniek omdat er voor het eerst 3 verschillende RISO inkten op een vel papier gecombineerd worden, namelijk Inkjet inkt, Sojaolie inkt en Rijstolie inkt.

Voor meer informatie over de verschillende RISO duplicators kunt u terecht op onze product pagina.

Meer informatie over het evenement kunt u terugvinden via de Jan Van Eyck Academie