RISO en de Tour de France 2016

< Terugblik: RISO op de Drupa 2016
20/06/2016
Categorie: Evenementen

Voor het vierde achtereenvolgende jaar, heeft DOCAPOST voor RISO gekozen om alle sportuitslagen van de Tour de France te produceren.

DOCAPOST, is een dochteronderneming van de groep La Poste en zal ook dit jaar weer de productie van al het sportnieuws rondom de Tour de France uitvoeren. Tijdens de gehele tour rijdt er een speciale truck, omgebouwd tot reproruimte, mee. Deze reproruimte is uitgerust met 3 RISO Inkjet printers die elke dag alle sportverslagen en persberichten van de Tour de France 2016 razendsnel gaan afdrukken.

Alle door RISO afgedrukte sport releases (etappe klassementen, algemene klassementen, team informatie, uitslagen van de jury etc.) worden vervolgens verspreid aan alle aanwezige journalisten, teams, organisatoren zowel als de pers rondom de Tour 2016. Dit betekent dat er meer dan 15,500 afdrukken gemaakt worden per etappe! 

De 103e editie van de Tour de France begint vanaf zaterdag 2 juli tot en met zondag 24 juli 2016.  De wielrenners zullen in totaal een afstand van 3,519 kilometers afleggen verdeeld over 21 etappes. Voor meer informatie over dit grote sportevenement kunt u terecht op de officiële website van de Tour de France.