RISO en de Tour de France 2017

< Nieuwe RISO innovaties op Graphitec 2017
30/06/2017
Categorie: Evenementen

DOCAPOST zorgt wederom voor alle sportverslagen en persberichten tijdens de Tour de France. Dit jaar kiezen ze ook weer voor de unieke RISO inkjet technologie om deze belangrijke taak te verwezenlijken.

Al meer dan 20 jaar begeleidt DOCAPOST de wielrenners van de Ronde van Frankrijk. DOCAPOST, is een dochteronderneming van de Franse post groep La Poste en zal ook dit jaar weer de productie van al het sportnieuws rondom de Tour de France uitvoeren. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar, heeft DOCAPOST voor de RISO inkjet-oplossingen gekozen. Tijdens de gehele tour rijdt er een speciale truck, omgebouwd tot reproruimte mee. Deze reproruimte is uitgerust met 3 RISO inkjet printers die elke dag alle sportverslagen en persberichten van de Tour de France razendsnel zullen afdrukken. Opmerking: Het papier dat gebruikt wordt tijdens de tour is volledig recyclebaar.

Met een afdruksnelheid van 132 kopieën per minuut drukt DOCAPOST tijdens de Tour de France dagelijks meer dan 300 persberichten af waarvan er per dag 22 kopieën worden gemaakt. Ook zullen er dagelijks meer dan 5000 exemplaren afgedrukt worden voor alle journalisten van de pers.

Als belangrijke speler in de wereld van  high-speed digital printing, is RISO er erg trots op om DOCAPOST  in hun missie bij de Tour de France 2017 te ondersteunen. De professionele printers van RISO zijn betrouwbaar, snel, robuust en ecologisch verantwoordt en voldoen daarom aan de hoge eisen die DOCAPOST stelt.

De 104e editie van de Tour de France start op zaterdag 1 juli 2017 in Duitsland en eindigt op zondag 23 juli 2017 in Parijs.  De wielrenners zullen in totaal een afstand van 3,540 kilometers afleggen verdeeld over 21 etappes. Voor meer informatie over dit grote sportevenement kunt u terecht op de officiële website van de Tour de France.