RISOGRAFIE EEN EREKENDE KUNSTVORM

< HOE GEZOND IS DE LUCHT DIE U INADEMT?
09/07/2019
Categorie: Corporate

De officiële RISO kunstpagina is online en daar zijn wij heel blij mee!

De Risograaf (de digitale dupliceermachine van RISO) is voor vele mensen een afdruksysteem dat in het verleden gebruikt werd op scholen en in kerken. Dit omdat de machines razendsnel hoge oplages van een bestand konden afdrukken voor een minieme prijs! Veel van de oud gebruikers van deze technologie zijn nu overgestapt naar onze koude inkjet printsystemen.

Echter, hebben nieuwe enthousiaste Risograaf gebruikers afkomstig uit de kunstmarkt, nieuw leven in geblazen aan deze nostalgische techniek.  

Door deze interessante ontwikkelingen en de wereldwijd groeiende interesse in de duplicator technologie heeft RISO Kagaku Corporation besloten om een landing page te creëren om als ware RISO kunstplatform voor dit creatieve segment te functioneren.  Via deze webpagina kunt u testimonials terug lezen, video’s bekijken en er precies achter komen wat RISO kunst precies inhoud en welke kunstenaars hier wereldwijd mee bezig zijn!

Een leuk weetje voor de Benelux regio; de RISO kunstbeweging is begonnen en vooral groot gemaakt door Nederlandse kunstenaars zoals Nijmeegse Universele, KNUST, Sigrid Calon en Jo Frenken.  Hierdoor is er ook besloten om een keer in de twee jaar een internationaal kunst evenement te organiseren genaamd: Magical RISO. De host en medeorganisator van dit evenement is de Jan Van Eyck Academie te Maastricht! Er zijn al 3 edities geweest en de volgende staat al in de planning voor eind 2020. U kunt hier een filmpje terugkijken van Magical RISO 2019.

Wilt u meer contact over de RISO kunstoplossingen? Neem dan snel contact met ons op!