Unieke koude inkjet technologie

EEN HOGERE SNELHEID EN GEREGULEERDE KWALITEIT

Voor de meeste producenten van printers en kopieerapparaten is de afdrukkwaliteit van kleurenafbeeldingen het belangrijkste doel. RISO geeft de voorkeur aan innovatie door eens te meer te kiezen voor een andere aanpak.

De zeer hoge printsnelheden van de ComColor FW -printers zijn het resultaat van de FORCEJET-technologie van RISO. De FORCEJET-technologie is ontwikkeld op basis van een hoogwaardige inkjettechniek en gaat een nieuwe uitdaging aan: de printsnelheid verhogen en tegelijkertijd de kwaliteit reguleren. Beide aspecten laten zich doorgaans moeilijk verenigen, maar RISO is erin geslaagd.

Onderzoek van de Gartner-groep toont aan dat afdrukkwaliteit weliswaar belangrijk is, maar dat een hogere snelheid en lagere afdrukkosten vaak de echte prioriteiten zijn.

En dat is nu precies waarvoor de ComColor FW-serie is ontwikkeld. Deze serie biedt extreem hoge afdruksnelheden en uitzonderlijk hoge rendementen. Dankzij deze voordelen kunnen ook gebruikers van monochrome apparaten nu afdrukken in kleur.

EEN VEEL SNELLERE TECHNOLOGIE

Printkoppen op één lijn voor een optimale doorvoer

Dankzij de twee rijen, parallel geïnstalleerde printkoppen (cyaan, zwart, magenta en geel) in het hart van het apparaat kunt u nog sneller in kleur printen, waarbij de inkt in één passage wordt aangebracht.

Een innovatief systeem voor dubbelzijdig printen

Dubbelzijdig afdrukken is net zo eenvoudig en snel als enkelzijdig afdrukken. Wanneer de voorzijde is bedrukt, wordt het vel door middel van een invoersysteem zonder opslag teruggestuurd en wordt de achterzijde bedrukt, zonder verlies van snelheid. Resultaat : een aanzienlijk hogere productiviteit en een lager papierverbruik.

Liggende papierinvoer voor een stabiele aanvoer

Het horizontale papierinvoersysteem onder de printkoppen zorgt voor een hogere printsnelheid en minimale printverschuiving. Het transport van het papier wordt gestuurd door een set sensoren en motoren op basis van de hoeveelheid inkt die is afgegeven door de printkoppen, wat een optimaal resultaat oplevert.

PRINTKWALITEIT ONDER CONTROLE

Gereguleerde inktafgifte

De FORCEJET-technologie garandeert constante afdrukresultaten, zelfs bij hoge printsnelheden, dankzij de controle van het volume van iedere druppel inkt in acht gradaties.

Speciale sneldrogende inktsoorten

Speciaal voor de ComColor-series heeft RISO sneldrogende inktsoorten op oliebasis ontwikkeld. Deze zijn bestand tegen zowel verkleuring als water en ze zijn uitstekend geschikt voor intensief gebruik. Hierdoor is supersnel printen mogelijk, zonder dat de inkt afgeeft op een ander vel en zonder risico op vervorming van het papier.