Gebruik van de oplossing

Drie verschillende manieren van gebruik

De RISO Perfect Binder oplossing kan u in al uw print- en inbindklussen ondersteunen. Afhankelijk van uw behoeften kunnen uw opdrachten anders verwerkt, dan wel afgewerkt worden. Afwerken kan in alle eenvoud automatisch, maar ook handmatig : 


Methode 1 – Automatisch:

Voor als u direct uw documenten - zowel omslag als inhoud – direct in één keer vanaf uw computer wilt printen en inbinden, kunt u gebruik maken van de bijgeleverde software.

De lay-out van uw documenten kunt u via uw computer beheren. Het printen en inbinden gaat automatisch zodra u de opdracht naar de printer stuurt.

 

Methode 2 – Handmatig:

U gebruikt een voorbedrukt omslag met voorbedrukt binnenwerk en gebruikt het inbindproces offline (handmatig).

De Perfect Binder bindt uw documenten met een snelheid die geen enkele andere speler op de huidige markt kan bieden. Het resultaat is een perfecte bindkwaliteit. Uitbesteden is niet langer nodig.

 

 

Methode 3 – Automatisch en handmatig:

Omdat uw RISO oplossing veelzijdig is, kunt u het automatisch laden van het binnenwerk en het handmatig laden van het omslag combineren.

U bereidt uw digitale gegevens voor, stelt het binden in en laad het voorbedrukte omslag. De Perfect Binder zal vervolgens het printen en binden uitvoeren.Gebruikte mechanismen

> Printen, montage: het binnenwerk wordt geprint en naar de bindmudule gestuurd. Vervolgens wordt het in de wachtrij geplaatst en uitgelijnd. Na het printen van het binnenwerk, berekent de Perfect Binder de precieze omvang van de rug die nodig is om het boek te maken.

> Bijsnijden: het bijsnijden wordt gebaseerd op de berekening van de dikte van het te produceren boekje. De Perfect Binder snijdt alleen de rug aan de uiteindes van het document, wat het maakproces van het boek aanzienlijk versnelt.

> Collage: de lijm wordt aangebracht met een roller die automatisch bepaalt hoeveel lijm vereist is. Door de perfect binding techniek, zorgt de Perfect Binder gegarandeert voor een uitstekende afwerking van de documenten.

> Afwerking: een ondersteunend snijsysteem op de rug van het boek snijdt de randen en hoeken van de rug bij tot het juiste formaat.

> Uitvoer: vervaardigt 62 boeken van 100 pagina's in slechts 1 uur Met een ComColor GD9630.