Riso
Bovenaan de pagina

Marktsegmenten

KUNST EN RISOGRAFIE

creatieve en artistieke OPLOSSINGEN

Liefhebber van afbeeldingen, papier en bedrukte voorwerpen? Dan is risografie voor u bestemd. Voor deze toepassingen worden RISO duplicators gebruikt, ook wel risografen genoemd.

RISO duplicators worden op grote schaal in de grafische industrie toegepast om kunstwerken te creëren via een overlay van kleuren. Deze techniek komt tegemoet aan de concrete vraag bij kunstenaars om terug te keren naar eenvoud door vakkundig gebruik te maken van traditionele technieken.

WAT WILLEN UW GEBRUIKERS?

In hun dagelijkse activiteiten moeten de diverse gebruikers van uw organisatie het hoofd bieden aan talloze uitdagingen:

 

 • Unieke kleurweergave, geëvenaard door geen enkele andere technologie;
 • Goedkoop digitaal printen in grote volumes;
 • Kunsttalent vrij tot uitdrukking brengen door apparatuur handmatig af te stellen;
 • De werkplek gezond houden;
 • Milieuvriendelijk printen.

 

 

Ontdek hier onze duplicators

De duplicator is zeefdruk, alleen sneller en digitaal. Een modern jasje van de zeefdruktechniek. Als ik een kunstenaar moet uitleggen hoe hij moet denken en hoe hij zijn dingen moet voorbereiden, dan zeg ik gewoon denk in zeefdruk en dan weet hij het. En dan weet je gelijk hoe een RISO werkt.
Jo Frenken, Hoofd Charles Nypels Lab en Drukwerk Jan van Eyck Academie, Maastricht

De voordelen van onze printoplossingen…

 • Unieke kleurweergave!

  Anders dan gewone printers en kopieermachines zijn RISO duplicators uitgegroeid tot echte creatieve instrumenten om grafische eyecatchers te produceren. Het uitgebreide kleurenpalet staat garant voor creativiteit zonder grenzen!

 • Handmatig afstellen!

  De gebruiksvriendelijke apparatuur geeft kunstenaars vrij spel: ze kunnen hun werkinstrument naar wens afstellen om eigen creaties te ontwerpen.

 • Kostenbesparend printen!

  Door te kiezen voor een RISO duplicator, krijgt u de beschikking over ultrasnelle apparatuur waarmee u reële schaalvoordelen kunt realiseren. Naarmate u meer print met dezelfde master, daalt de prijs per pagina.

MILIEUBEWUST HANDELEN, EEN BEWUSTE KEUZE

Kiezen voor een RISO duplicator betekent inzetten op een koud afdrukproces dat minder stroom verbruikt, geen ozon en fijnstof uitstoot en dus gezonder is voor alle gebruikers. Bovendien verbruiken duplicators gemiddeld 5 keer minder energie dan zwart-witkopieermachines*.

*Vergeleken met een zwart-witkopieermachine van 1500 W

Lees meer

Meer te weten komen Contact met ons opnemen