Riso
Bovenaan de pagina

Over RISO

Onze inzet voor het milieu

DUURZAME ONTWIKKELING ZIT DIEP IN HET DNA VAN RISO

Sinds de oprichting in 1946 heeft RISO er bewust voor gekozen zich in te zetten ten behoeve van duurzame ontwikkelingen.

OFFICIËLE PARTNER VAN DE VN TIJDENS DE KLIMAATTOP VAN PARIJS – COP21

De gedrevenheid van RISO voor het milieu en de duurzame en milieuvriendelijke oplossingen waren voor de organisatoren van de klimaattop COP21 aanleiding om de outillering van het copy center van de Klimaatconferentie van Parijs toe te vertrouwen aan RISO. Tijdens de drie weken durende milieubesprekingen werden acht ComColor inkjet-productieprinters ingezet om 3 miljoen exemplaren te printen, waaronder diverse verdragen en akkoorden die door de belangrijkste internationale beleidsmakers werden ondertekend.

Ook voor de klimaattop COP22 in Marokko werd opnieuw gekozen voor onze koude printtechnologie. Het gebruiksgemak en de zeer hoge printsnelheid van RISO inkjetprinters waren doorslaggevend voor deze keuze. Door hun buitengewone betrouwbaarheid waren onze printers perfect geschikt voor de bijzondere omstandigheden waarin deze klimaattop plaatsvond: het copy center bevond zich in speciaal voor dit evenement opgezette tenten, waar zand en hitte dagelijks van de partij waren!

ONZE milieuverantwoorde verbintenissen

DUURZAAM PRODUCEREN

Vanaf de productie tot aan het gebruik onderzoeken wij de gehele levenscyclus van elk product om een optimale verhouding tussen prestaties en milieuvriendelijkheid te bereiken. Verder schenken wij bijzondere aandacht aan de recycling van onze apparatuur die het einde van de levensduur heeft bereikt: de recycling- en terugwinningspercentages liggen ruim boven de eisen in de Europese regelgeving betreffende afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA).

ONZE MILIEUBEWUSTE HANDELINGEN

Wij zorgen ervoor dat al onze medewerkers zich terdege bewust zijn van deze milieuproblematiek en hun steentje bijdragen, bijvoorbeeld door dubbelzijdig te printen, ongebruikte apparatuur in stand-bymodus te schakelen, voorrang te geven aan gerecycled papier enz.

Lees meer

ONDERWIJS WERELDWIJD TOEGANKELIJKER MAKEN

RISO is ervan overtuigd dat verscheidenheid in communicatie de wereld beter maakt.

Technologisch innoveren om onderwijs over de hele wereld te bevorderen is een van de essentiële grondslagen in de ogen van Noboru Hayama, die RISO KAGAKU Corporation in 1946 heeft opgericht. Een van de belangrijke uitdagingen van RISO in de onderwijssector bestaat erin het onderwijs efficiënter te maken door in kleur geprinte lesmaterialen, betrouwbare en gebruiksvriendelijke printsystemen en tegelijk het printbudget onder controle te houden.

RISO FRANCE helpt talloze onderwijsinstellingen al jarenlang bij het kiezen van de juiste printoplossingen.

Dankzij deze visie, gekoppeld aan het streven naar milieuverantwoord handelen, is RISO BENELUX vandaag officiële partner van Eco-Schools in Nederland. Dit is een internationaal onderwijsprogramma rond duurzame ontwikkeling, opgezet door de Foundation for Environmental Education. Het doel is leerlingen een beter begrip te geven van de omringende wereld zodat ze zich daar beter kunnen ontplooien en er actief aan kunnen deelnemen.

Ook in Afrika en het Midden-Oosten stelt RISO FRANCE zich al jarenlang ten dienste van duurzame ontwikkeling via onderwijs aan kinderen, met duplicators en ComColor printers, eenvoudige, kostenbesparende en efficiënte printoplossingen die berekend zijn op moeilijke klimatologische gebruiksomstandigheden (hitte, vocht, stof enz.).

Lees meer

Meer te weten komen Contact met ons opnemen