Riso
Bovenaan de pagina

Technologie van RISO

Duplicatortechnologie

De RISO duplicatortechnologie is ongeëvenaard en ideaal voor iedereen die zeer snel meerdere documenten na elkaar zwart-wit of in kleur wil printen of kopiëren. De prijs per afdruk daalt naarmate u meer print!

KRACHTIG AFDRUKPROCES

Onze duplicators berusten op een uiterst betrouwbare technologie: ze hebben een of meer inktpatronen die werken met behulp van masters. Met RISO duplicators kunt u razendsnel identieke documenten in meerdere exemplaren printen of kopiëren.

Uw duplicator maakt een afbeelding op basis van de gegevens die worden doorgestuurd vanaf een computer of via een papieren origineel. Door uw gegevens in te scannen, wordt een master geproduceerd. Tijdens het printproces wordt de master rond de drum (afdrukcilinder) van uw RISO duplicator gewikkeld en van perforaties voorzien. De inkt wordt door de gaatjes in de master geperst en zo op het papier gedrukt.

Via de afdrukcilinder kan een RISO duplicator tot 190 pagina’s per minuut printen. Met de RISO duplicatortechnologie bereikt u bijgevolg veel betere prestaties dan met de meeste traditionele printtechnieken.

RISO duplicators gebruiken geen toner. Ze hebben bijgevolg geen warmte nodig om de inkt op het papier te fixeren. Zodra u de printer inschakelt, is hij gebruiksklaar.

Ontdek hier onze duplicators

Voordelen

  • Printen op hoge snelheid
  • Betrouwbaar en robuust
  • Dalende prijs per afdruk
  • 100% milieuvriendelijk

MILIEUVERANTWOORDE TECHNOLOGIE

Onze duplicatortechnologie berust op een koud afdrukproces met plantaardige inkt op basis van rijstvezelolie. De printoplossingen van RISO verbruiken ook minder energie dan klassieke digitale kopieermachines: ze houden de omgevingslucht vrij van schadelijke stoffen. U kunt dus snel printen en tegelijk zorg dragen voor het milieu. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid van de gebruikers, maar ook voor onze planeet!

Meer te weten komen Contact met ons opnemen