Riso
Bovenaan de pagina

Over RISO

Marktleider voor duplicators

Ontstaansgeschiedenis van het RISO afdrukproces

De duplicatortechnologie wordt vandaag toegepast in meer dan 190 landen en regio’s over de hele wereld.

In 1980 neemt RISO als fabrikant van printoplossingen het voortouw met de lancering van zijn eerste duplicator, ook wel risograaf genoemd.

Drukker, inktfabrikant en ook ontwerper van printoplossingen. Door voort te bouwen op de deskundigheid van Noboru Hayama, oprichter van RISO KAGAKU Corporation, heeft RISO zijn knowhow en beheersing van alle fasen in de productiecyclus vertaald in printoplossingen die voldoen aan de drukwerkbehoeften op de markt.

De duplicatortechnologie is net als zijn voorganger de mimeograaf op een stencilmachine gebaseerd en brengt een omwenteling op de printermarkt teweeg.

In de jaren tachtig gaat RISO door met het vervolmaken van zijn unieke technologie, die wereldwijd snel aan populariteit wint, vooral dan door de tijdwinst die ze oplevert.
Ons innovatievermogen blijft een doorslaggevende factor om onze leiderspositie veilig te stellen. RISO is vandaag aanwezig in meer dan 190 landen en zet zich voortdurend in om zijn duplicators verder te perfectioneren en zo beter te voldoen aan de behoeften van zijn gebruikers.

Lees meer

De evolutie van RISO-duplicators

 • 1980

  RISOGRAPH FX7200,  AP7200
  Eerste model van de risograaf met twee modules: tool om masters te maken en printtool.

 • 1984

  RISOGRAPH 007
  Eerste all-in-one oplossing met alle nodige functies voor creatie en drukwerk

 • 2000

  RISO V8000
  Eerste digitale duplicator voor single-pass tweekleurendruk.

 • 2001

  SOY INK
  Introductie van inkten op basis van sojaolie voor zwart-wit- en kleurendrukwerk

 • 2013

  RISO A2
  De enige digitale duplicator die op A2-formaat kan printen en daardoor perfect geschikt is voor de reproductie van kranten grootformaat kunstwerken en posters.

 • 2017

  RICE INK
  RISO lanceert zijn inkten op basis van rijstvezelolie met het doel minder afval te produceren en natuurlijke hulpbronnen efficiënter te benutten

 • 2019

  RISO SFEII
  Razendsnel printen met een feilloze uptime om te voldoen aan de meest uiteenlopende drukwerkbehoeften.

Aanpasbaarheid van de duplicator

Duplicators zijn bestand tegen hitte, vocht en stof. Dat maakt deze technologie geschikt voor de meest uiteenlopende klimaten en omgevingsomstandigheden. Duplicators zijn onmisbaar geworden als printtool, met name in Afrika.

Duplicators in de kunst

De bijzondere en unieke vormgeving van de duplicator heeft een kunststroming op gang gebracht, risografie genoemd.

Door een duplicator te gebruiken, kunnen kunstenaars breken met de traditionele aanpak. Via het kleurenpalet met talloze schakeringen kunnen kunstenaars kleuren in overlay uitproberen om innovatieve, overtuigende resultaten te krijgen.

Lees meer

Meer te weten komen Contact met ons opnemen