Riso
Bovenaan de pagina

Nieuws

ECO-SCHOOLS INSPIRATIE DAG 2019!

26 september 2019

ECO-SCHOOLS INSPIRATIE DAG 2019!

Elk jaar organiseert Eco-Schools Nederland een Inspiratiedag. Aanstaande vrijdag 27 september is het weer zo ver en RISO BENELUX zal dan ook aanwezig zijn.

Tijdens de Eco-Schools Inspiratiedag geeft RISO een workshop waarbij we eerst uitleggen hoe je op school een printonderzoek kan opstarten. Hierbij leggen we uit hoe je erachter kan komen of je schoolomgeving onnodig veel onzuinige printers heeft staan, en wat voor impact dit heeft op het energieverbruik, de gezondheid van het binnenklimaat op school en het milieu! Je ontvangt een printonderzoek document die je dit schooljaar meteen kan gebruiken!

Na deze uitleg gaan we aan de slag met de RISO-printers. Het doel is om flink lawaai te maken voor het klimaat! Je gaat aan de slag met het creëren van een poster die op de milieuvriendelijke RISO-kunstprinter afgedrukt gaat worden. Je kan creatief helemaal losgaan, maar wel in het teken van het klimaat natuurlijk!

Na het ontwerpen en afdrukken van de posters is er een laatste stap, namelijk de posters plaatsen op Instagram/Facebook met #Risobenelux en #EcoSchools erbij. Het doel is om de posters zoveel mogelijk te laten ‘Liken’ en te delen. Door deze actie hopen wij via sociale media lawaai te maken voor het klimaat!

Vind jij het belangrijk dat je school een gezond binnenklimaat heeft? Energie gaat besparen en duurzame educatieve hulpmiddelen gaat gebruiken? Kom dan langs bij de RISO Workshop, vrijdagmiddag 27 september bij het Helicon College Eindhoven. Aanmelden voor de inspiratiedag kan hier.

Kan je school er vrijdag 27 september 2019 niet bij zijn? Geen probleem, wij komen graag een keer persoonlijk bij jullie langs om het uit te leggen! Neem contact met ons op voor meer informatie!

Wilt u dat wij ook een printonderzoek bij u doen? Neem dan contact met ons op!