Riso
Bovenaan de pagina

Nieuws

MINDER CO₂ UITSTOOT OP KANTOOR! HET KAN!

20 november 2019

MINDER CO₂ UITSTOOT OP KANTOOR! HET KAN!

Dat een teveel aan CO₂-uitstoot schadelijk is voor mens en milieu is bij de meeste mensen wel bekend. Echter is het vaak onduidelijk hoeveel stikstof er vrijkomt bij gebruik van verschillende apparaten waaronder ook kantoormachines zoals printers.

In Nederland lopen we achter met de reductie van CO2, dit in vergelijking tot de rest van de wereld. De uitstoot van andere gassen zoals methaan, lachgas en fluor loopt sterk terug, maar de uitstoot van koolstofdioxide terugdringen gaat te langzaam*

Wist u bijvoorbeeld dat een traditionele laserprinter gemiddeld per jaar 57.2kg/ CO₂ uitstoot en een inkjet machine slechts 13.9kg/ CO₂?

Wilt u ook weten hoeveel CO₂ uw huidige printsysteem uitstoot? Wij maken graag een analyse voor u! Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent om erachter te komen of uw organisatie doormiddel van een aanpassing in het printgebruik, ook een steentje kan bijdragen aan de Nederlandse doelstellingen binnen het Klimaatakkoord van Parijs (COP21).

Koud printen = tot wel 80% minder CO₂ uitstoot evenals 80% energiebesparing, dat is best een verschil toch?

https://www.feenstra.com/zorgelooswonen/co2-uitstoot