Riso
Bovenaan de pagina

Nieuws

HET FENOMEEN: FIJNSTOF

12 november 2021

Wat onderzoekers naar de effecten van fijnstof uitstoot zeggen

Volgens het EDF (het Environmental Defense Fund) toont onderzoek aan dat luchtvervuiling en in het bijzonder ‘fijnstof’  (PM10, PM2.5 – bestaande uit kleine deeltjes in de lucht zoals stof, roet en microdruppels van vloeistoffen), een grote bijdrage leveren aan de vele gezondheidsproblemen waarmee onze wereldbevolking momenteel te maken heeft. Verder wijst onderzoek uit dat luchtverontreiniging niet alleen onze gezondheid fysiek aantast, maar ook mentaal, sociaal en economisch.

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de toekomst

Naar onze mening moet er veel meer aandacht worden besteed aan het belang om dit geleidelijk aan te veranderen. Dit kan al eenvoudig door te kiezen voor groene of energiebesparende huishoudelijke apparaten. Of bijvoorbeeld het stimuleren van meer elektrische auto’s op de weg (Nederland is al een koploper hier omtrent).

Het concept van bijvoorbeeld een duurzame werkomgeving begint al langzamerhand vorm te krijgen maar er zijn zoveel kleine aanpassingen die weinig investeringen vereisen maar toch vaak vergeten worden.

Denk hierbij aan opteren voor glazen of keramieken kopjes in plaats van plastic of papieren bekertjes. Ook qua technologie op de werkvloer kunnen bedrijven, scholen en overheden eenvoudig verduurzamen door voor groene technologie te opteren als deze apparatuur aan vervanging toe is. Dit scheelt al vaak veel qua energieverbruik, kosten en uitstoot.

Hoe een RISO printsysteem fijnstof elimineert omtrent print

De Research & Development afdeling van RISO is al jaren bezig met het creëren van duurzame technologie. Ver voor dat het een zogenaamd ‘Hot Topic’ werd in de media. Alle het RISO printapparatuur  (onze duplicators en onze inkjetoplossingen) zijn zorgvuldig ontworpen met een groene blik. Met een RISO is er geen ozonuitstoot, is er tot 80% minder energieverbruik en print je volledig koud af (dat is niet zo met alle inkjet types).

Koud afdrukken is belangrijk omdat dit de C02 uitstoot zwaar verminderd! Ook zijn er geen zorgen om fijnstof want met een RISO gebruik je inkt op basis van olie in plaats van toner cartridges. Met een RISO is er dus geen verwarming van poeder meer nodig om een afdruk te kunnen maken.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze unieke en duurzame koude inkjet technologie? Wij komen graag bij u langs om onze producten te demonstreren en u wat meer te vertellen over hoe een RISO inkjet een bijdrage kan leveren om uw werkomgeving iets gezonder te maken.

 

Bronnen: