Riso
Bovenaan de pagina

Nieuws

Tokyo Art Book Fair (TABF) 2022

20 oktober 2022

De Tokyo Art Book Fair (TABF) begint binnenkort en RISO is een partner!

We zijn dan ook verheugd dat een van onze gewaardeerde klanten Knustpress aanwezig zal zijn met een speciaal programma: “Risopioneers” — <gerelateerde tentoonstelling> Knust Press – 38 jaar stencilkunst. Knust Press, opgericht in 1984, is een gerenommeerde risograafstudio met 8 risograafmachines, waaronder de RISO A2.

De Knustpress Studio-Nijmegen

De studio begon in de jaren tachtig in een voormalig kraakpand en is 38 jaar later nog steeds de leider van de prentenbeweging. Tegenwoordig dompelen veel opkomende kunstenaars zich onder in het werken met risografie en stencildruk, grotendeels vanwege de bijdragen van de studio. Op de TABF 2022 zal de oprichter Jan Dirk aanwezig zijn – tijdens zijn eerste bezoek aan Japan – om zijn stencilkunst te exposeren die tot nu toe door Knust Press is geproduceerd. Knust Press / Knust is een drukkerij en boekbinderij in Nijmegen, Nederland. Het is ook de uitvalsbasis voor het kunstenaarscollectief Extrapool, dat zijn eigen (politieke, kritische en artistieke) strips en de kunstenaarsboeken van hun vrienden uitgeeft.

Wilt u meer weten over de Tokyo Art Book Fair? Klik dan op de deze link.